szerda, november 14, 2018
Címlap Programok Programok 2011. Egyesületünk a Megyekorzón

Egyesületünk a Megyekorzón

Egyesületünk első alkalommal 2011. szeptember 10-én vett részt a Fejér Megyei Önkormányzat által második alkalommal megrendezett székesfehérvári Megyekorzón, ahol terjesztettük az É.L.E.T-infó kiadványsorozatunk első két számát.

Nevezetesen az „Örök szezon?” című brosúrát, melyben megtudhatják az érdeklődők,  melyik gyümölcsnek és zöldségnek mikor van szezonja. Ezzel arra hívjuk fel a figyelmet, hogy részesítsük előnyben az idénygyümölcsöket és zöldségeket, mert az örök szezonnak ára van, melyet a környezet és az egészségünk fizet meg.

A második kiadványunk „Amit az őszben a legjobban szeretünk!”. Benne hasznos tanácsok találhatók, hogyan kell házilag komposztot készíteni, valamint gyümölcsöt és zöldséget aszalni.

Második alkalommal 2011. november 19-én voltunk jelen a IV. Megyekorzón.  A már említett kiadványok mellett a „Tej és tejtermékek nélkül?” című kiadványt is vittük.

Számos ételallergia mellett a tej és a tejtermékek fogyasztása is évről évre egyre több embernek okoz problémát. Ezek leggyakrabban emésztési-, vagy bőrproblémákban nyilvánulnak meg. A tünetek kialakulását nem csak a tej allergén anyagai, hanem különféle tejtartalmú élelmiszer adalékok is okozhatják. Jelen kiadvány hasznos tanácsokkal szolgál, melyeket a szerző, mint érintett részben saját tapasztalatai alapján állította össze.

2012. április 14-én a  legújabb kiadványainkat terjesztettük a Megyekorzón.

A 2012/1-es  „Teák a kertből” – kiadványunk a kertben vagy cserépben házilag termeszthető teákra vonatkozó tanácsokat tartalmaz.

A 2012/2-es  „Ízesítsünk természetesen - só helyett fűszer!” című brosúrában az olvasható, hogy só helyett mit milyen természetes fűszerrel ízesíthetünk.

További, sok ember számára hasznos témákat fogunk még feldolgozni. Kiadványainkat a jövőben is a Megyekorzón ingyenesen terjesztjük.

Kiadványaink letölthetők a honlapunkon a Kiadványok/Letöltések menüpont alatt!