HÍREK – 2018

2018. szeptember 2 – Létragolf versenySzékesfehérvár

Egyesületünk részt vett a Gyermekekért Albafi Alapítvány „Vakációsírató” rendezvényén 2018. szeptember 2-án. Nagy sikere volt az érdeklődőknek szervezett létragolf-versenynek. Közel 80 fő nevezett a versenyekre, ahol a győztesek 2.000,- Ft-os Decathlon ajándékutalványt kaptak, összesen 32.000,- Ft értékben.
A program a 2016. évi SZJA 1%-ból valósult meg.

2018. július – É-L-E-T-infó kiadványSzékesfehérvár

Elkészült a 2018/1 számú É-L-E-T-infó kiadvány „Vitamin a természetből – Zöldségek II.” címmel.  A kiadványt feltöltöttük az Egyesület honlapjára, illetve a többi kiadvánnyal együtt ingyenesen terjesztésre kerülnek.

Letöltés után kiadványaink nyomtathatóak A/4-es formátumban kétoldalas nyomtatással. Középen összehajtva A/5-ös füzet lesz belőle.

2018. február – Csatlakozás az e-Bug nevű oktatási programhozSzékesfehérvár

Az É-L-E-T Egyesület 2018. évben is csatlakozott a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály gyerekeknek szóló e-Bug nevű egészségfejlesztési oktatási programjához, melynek keretében foglalkoznak a személyi higiéné (kéz- és légúti higiéné), a szexuális egészség, a védőoltások és a felelősségteljes antibiotikum-használat témaköreivel.  Ezzel kapcsolatban a Főosztály szakemberei iskolákban, valamint a NAPRAFORGÓ városi Napközis Táborban használták a következő, az Egyesült által, összesen 31.275,- Ft értékben vásárolt és átadott terméket/eszközt:
3 db DBUVC200M Deb UV-aktív krém
Az átadott floureszkáló krém kb. 1800  gyerek helyes kézmosásra való oktatására elegendő.
A program a 2016. évi SZJA 1%-ból valósult meg.