HÍREK – 2016

 

2016. február 17 – Vércukorszint mérésSzékesfehérvár

Az Egyesület szakembere az É-L-E-T Egyesület saját mérőkészülékével vércukorszint mérést végzett az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubja székhelyén. A vizsgálatot 59 fő kérte. 

2016. szeptember 4 – Létragolf versenySzékesfehérvár

Egyesületünk részt vett a Gyermekekért Albafi Alapítvány „Vakációsirató” rendezvényén 2016. szeptember 4-én. Nagy sikere volt az érdeklődőknek szervezett létragolf-versenynek. Közel 50 fő nevezett a 10 versenyre, ahol a győztesek 2.000,- Ft-os Decathlon ajándékutalványt kaptak, összesen 20.000,- Ft értékben.

A program a 2014. évi SZJA 1 %-ból valósult meg.

2016. július – É.L.E.T.- infó kiadványSzékesfehérvár

Elkészült a 2016/1. számú É.L.E.T-infó kiadvány „Vitamin a természetből – Zöldségek I.” címmel. A kiadványt feltöltöttük az Egyesület honlapjára, illetve a többi kiadvánnyal együtt ingyenesen terjesztésre kerültek az Egyesület rendezvényein.

Letöltés után kiadványaink nyomtathatóak A/4-es formátumban kétoldalas nyomtatással. Középen összehajtva A/5-ös füzet lesz belőle.

2016. júnuis – Csatlakozás az e-Bug nevű oktatási programhozSzékesfehérvár

Az É-L-E-T Egyesület csatlakozott a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály gyerekeknek szóló e-Bug nevű egészségfejlesztési oktatási porgramjához, melynek keretében foglalkoznak a személyi higiéné (kéz- és léguti higiéné), a szexuális egészség, a védőoltások és a felelősségteljes antibiotikum használat témakörével. Ezzel kapcsolatban a Főosztály szakemberei iskolákban, valamint a NAPRAFORGÓ városi Napközis Táborban használják a következő, az Egyesület által, összesen 11.710,- Ft értékben vásárolt és átadott eszközöket:

DBUVC200M Deb UV-aktív krém 200 ml

Az átadott fluoreszkáló krém kb. 600 gyerek helyes kézmosásra való oktatására elegendő.

A program a 2014. évi SZJA 1 %-ból valósult meg.