HÍREK – 2015

2015. március – É.L.E.T.- infó kiadványSzékesfehérvár

Elkészült a 2015/1. számú É.L.E.T-infó kiadvány „Vitamin a természetből – Gyümölcsök II.” címmel. A kiadványt feltöltöttük az Egyesület honlapjára, illetve a többi kiadvánnyal együtt ingyenesen terjesztésre kerültek az Egyesület rendezvényein.

Letöltés után kiadványaink nyomtathatóak A/4-es formátumban kétoldalas nyomtatással. Középen összehajtva A/5-ös füzet lesz belőle

2015. június 6 – „Mozdulj az egészségért!” Családi nap a PalotavárosbanSzékesfehérvár – Bory Jenő  Általános Iskola

június 6-án az É-L-E-T Egyesület tagjai megrendezték a „Mozdulj az egészségért!” Családi Napot.  Főtámogatónk a Székesfehérvár MJV Önkormányzata volt. Számos ingyenes egészségügyi szűréseket és tanácsadásokat vehettek igénybe a látogatók, mint például: műszeres hallásszűrés; CO-mérés;  élelmiszerallergia – intolerancia; biorezonanciás állapotfelmérés; Schlüssler, Magneter és Indiso só terápia; reflexológia; mozgásszervi diagnosztika; testtömeg index és testzsír százalék; vércukorszint és vérnyomás mérése; Fitoterápia – természetgyógyászat.

Mindemellett: Oriflame, Tupperware, kínai gyógyteák vására és teakóstoló, medvehagyma termékek.

Amíg a felnőttek a szűréseken vettek részt, illetve a szakemberekkel beszélgettek egészségükről, addig a gyermekek sportolhattak az udvaron. Számos sportprogrammal és versennyel is készültünk, mint: kosárlabda, foci, ping-pong, Nordic Walking, Tai Chi és  játékos ügyességi feladatok. A legügyesebb gyerekek jutalomban részesültek 7.980,- Ft értékű sportszerek formájában. Kézműves foglalkozást és játszóházi programokat is kínáltunk a kisebbeknek. Újdonságként létragolf játékot hoztunk, melynek keretét ingyenesen készítette egy asztalos, csak a fagolyókat kellett vásárolni a bola-hoz.

Nem titkolt célunk volt ezen kívül a közösségteremtés, a fogyatékosság társadalmi elfogadásának segítése emocionális megközelítésben. A LÁRKE bemutatóinak, játékos feladatainak célja, hogy az emberek érzelmileg is közelebb kerüljenek a fogyatékkal élő emberekhez és segítse elfogadásukat.

A rendezvényre látogatók számát 120-130 főre becsüljük. Azonkívül 32 fő önkéntes segítő vett részt a rendezvényen.

A program a 2013. évi SZJA 1%-ból befolyt pénzből, valamint a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából valósult meg.

Együttműködő partnereink voltak: FMKH Székesfehérvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály, Viktofon, Albaton Hallásközpont, Nemesné Somlai Gitta, Albafi Alapítvány, Bodnár Aranka, Horváthné Kun Katalin, Csehely Zsuzsa, Gulyás Mónika, Peditopan Kft., Mabuhasz egyesület, LÁRKE, FEMSZISZ, Gyöngyösi István, Kutasi Zita, Oriflame, Tupparware, Bory Jenő Általános Iskola.

2015. június 22 – július 17 – Sportos Vakáció a PalotavárosbanSzékesfehérvár – Bory Jenő Általános Iskola és Sziget utcai közötti parkban lévő sportpálya.

Főleg a Gyermekekért ALBAFI Alapítvány nyári honismereti táborban lévő gyerekek (19 fő) vettek részt. A következő sportvetélkedők kerültek megrendezésre: dekázás, célba rúgás, kosárra dobás, Ping-pong, játékos ügyességi feladatok. A legügyesebbek nyereményben részesültek 22.025,- Ft értékű sportszerek formájában.

A program a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából valósult meg.

2015. júniustól – Csatlakozás az e-Bug nevű oktatási programhozSzékesfehérvár

Az É-L-E-T Egyesület csatlakozott a Fejér megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály gyerekeknek szóló e-Bug nevű egészségfejlesztési oktatási porgramjához, melynek keretében foglalkoznak a személyi higiéné (kéz- és léguti higiéné), a szexuális egészség, a védőoltások és a felelősségteljes antibiotikum használat témakörével. Ezzel kapcsolatban a Főosztály szakemberei iskolákban, valamint a NAPRAFORGÓ városi Napközis Táborban használják a következő, az Egyesület által, összesen 25.800,- Ft értékben vásárolt és átadott eszközöket:

Feketefény UV sugárzó 25W és DBUVC200M Deb UV-aktív krém 200 ml

Az átadott fluoreszkáló krém kb. 600 gyerek helyes kézmosásra való oktatására elegendő.

A program a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából valósult meg.

2015. december 6 – „Karácsonyi ajándékműhely”Székesfehérvár – Bory Jenő Általános Iskola

Karácsonyi Műhelyünkben a gyerekek, illetve a családok ingyenesen készíthettek karácsonyi ajándékokat, mint például nyakláncot, karkötőt, kulcstartót bőrből, ékszereket, termésdíszt, hűtőmágnest, ajándékokat szalmából, gipszből és filcből, hímzett terítőt, konturmatricás képet, vagy dekupázs technikával készített üdvözlőlapot. Az idős generáció tagjainak bevonásával kézimunka foglalkozást kínáltunk, ahol a fiatalok elsajátíthatták a kötés, horgolás és hímzés fortélyait. Forró teával vártuk a rendezvényre látogató gyerekeket, családokat. A gyerekeknek a mikulás szaloncukrot és mandarint hozott.

A rendezvényre látogatók számát mintegy 120-130 főre becsüljük. Azonkívül 10 fő önkéntes segítő vett részt a rendezvényen.

A program 2013. évi SZJA 1 %-ból befolyt pénzből, valamint a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából valósult meg.

Együttműködő partnerek: Albafi Alapítvány, Horváthné Zsuzsa, M-ART Egyesület – Sipos Tamás, Szemeti Istvánné, Fergencsné Anikó, Bálint Gézáné, Silye Sándorné, Richterné Márai Teréz, Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola.