HÍREK – 2014

 

2014. december 3 – Vércukorszint mérésSzékesfehérvár

Az Egyesület szakemberei az É-L-E-T Egyesület saját mérőkészülékével vércukorszint mérést végzett az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubja székhelyén. A vizsgálatot 35 fő kérte.

2014. november 30 – „Karácsonyi ajándékműhely”Székesfehérvár – Bory Jenő Általános Iskola

Karácsonyi műhelyünkben a gyerekek, illetve a családok ingyenesen készíthettek karácsonyi ajándékokat, mint például nyakláncot, karkötőt, termésdíszt, mézeskalácsot, hűtőmágnest, karácsonyfadíszt szalmából, gipszből és fából, hímzett terítőt, ajándékokat filcből, konturmatricás képet, vagy dekopázs technikával készített üdvözlőlapot. Az idős generáció tagjainak bevonásával kézimunka foglalkozást kínáltunk, ahol a fiatalok elsajátíthatták a kötés, horgolás és hímzés fortélyait. Forró teával vártuk a rendezvényre látogató családokat, a gyerekek szaloncukrot is kaptak.

A rendezvényre látogatók számát mintegy 210 főre becsüljük. Azonkívül 16 fő önkéntes segítő vett részt a rendezvényen.

A program 2013. évi SZJA 1 %-ból befolyt pénzből, valamint a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából valósult meg.

Együttműködő partnerek: Albafi Alapítvány, Horváthnl Zsuzsa, Palotavárosi Jóbarátok Nyugdíjas Egyesület, Szemeti Istvánné, Fergencsné Anikó, Kresz Zsuzsa, Bálint Gézáné, Sinkóné Póka Mária, Fröschl Ferencné, Silye Sándorné, Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola.

2014. június 7 – „Mozdulj az egészségért!” Családi nap a Palotavárosban / Székesfehérvár – Tolnai Utcai Általános Iskola

június 7-én a székesfehérvári Tolnai Utcai Általános Iskolában az É-L-E-T Egyesület tagjai megrendezték a „Mozdulj az egészségért!” Családi Napot.  Főtámogatónk a Székesfehérvár MJV Önkormányzata volt. Számos ingyenes egészségügyi szűréseket és tanácsadásokat vehettek igénybe a látogatók, mint például: műszeres hallásszűrés; CO-mérés;  élelmiszerallergia – intolerancia; biorezonanciás állapotfelmérés; Schlüssler, Magneter és Indiso só terápia; reflexológia; tüdőkapacitás mérés; mozgásszervi diagnosztika; testtömeg index és testzsír százalék; vércukorszint és vérnyomás mérése; fejbőr vizsgálat Dermovisor készülékkel, Protein diétához testösszetétel analízis.

Mindemellett: Tupperware (kóstolóval egybekötve), kínai gyógyteák vására és teakóstoló, medvehagyma termékek.

Amíg a felnőttek a szűréseken vettek részt, illetve a szakemberekkel beszélgettek egészségükről, addig a gyermekek sportolhattak az udvaron. Számos sportprogrammal és versennyel is készültünk, mint: kosárlabda, foci, ping-pong, Nordic Walking,  Tai Chi és  játékos ügyességi feladatok.  Játszóházi programokat is kínáltunk a kisebbeknek. Kutyás Agility bemutatónak is örülhettek a látogatók. Második alkalommal részt vett a BOCS Alapítvány is környezetvédelmi programjaival.

Nem titkolt célunk volt ezen kívül a közösségteremtés, a fogyatékosság társadalmi elfogadásának segítése emocionális megközelítésben. A SINOSZ és LÁRKE bemutatóinak, játékos feladatainak célja, hogy az emberek érzelmileg is közelebb kerüljenek a fogyatékkal élő emberekhez és segítse elfogadásukat. A látogatók tájékoztatást kaphattak az életvitelük, az egészséges életmód és a sportolás tekintetében.

A látogatóknak lehetősége nyílt nevezési lappal is abszolválni a különböző programpontokat. A 101 db leadott nevezési lap alapján a 14 év alatti gyerekek részvételi aránya 79%-ot tett ki. Az elvégzett feladatokért tombolajegyet adtunk, amivel főleg sportolással, egészséges életmóddal összefüggő, illetve egyéb felajánlásokból eredő ajándékokat lehetett nyerni. A rendezvényre látogatók számát 220-230 főre becsüljük. Azonkívül 49 fő önkéntes segítő vett részt a rendezvényen.

A program a 2012. évi SZJA 1%-ból befolyt pénzből, valamint a Székesfehérvár MJV Önkormányzata támogatásából valósult meg.

Együttműködő partnereink voltak: FMK Székesfehérvári Járási Népegészségügyi Intézete, BOCS Alapítvány, Energy, Ostorháziné Jánosi Ibolya, Victofon, Albaton Hallásközpont, Prelab Kft., Bodnár Aranka, Csehely Zsuzsa, Gulyás Mónika, Peditopan Kft., Kid-dance Tánciskola, Korona Agility SE, Mabuhasz Egyesület, SINOSZ, LÁRKE, FEMSZISZ, Gyöngyösi István, Tupperware, FS Hungary Kft., Validesign, Albafi Alapítvány, Protissimo Kft. Réti Erika, Tolnai Utcai Általános Iskola.

2014. május – É.L.E.T.- infó kiadványSzékesfehérvár

Elkészült a 2014/1. számú É.L.E.T-infó kiadvány, melynek címe „Tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok”, valamint a 2014/2. számú É.L.E.T.-infó kiadvány „Vitamin a természetből I.” címmel. A kiadványokat feltöltöttük az egyesület honlapjára, illetve a többi kiadvánnyal együtt ingyenesen terjesztésre kerültek az Egyesület rendezvényein.