HÍREK – 2011

 2011  É-L-E-T- infó kiadványsorozat

Kiadványsorozatot indítunk É.L.E.T-info címmel. Környezetvédelmi és az egészséges életmódra vonatkozó szempontokat szem előtt tartva, a kiadványokban sok ember számára hasznos témákat dolgozunk fel.

É.L.E.T-info sorozatunk első kiadványa „Örök szezon?” címmel kerül terjesztésre, melyben arra hívjuk fel a figyelmet, hogy részesítsük előnyben az idénygyümölcsöket és zöldségeket, mert az örök szezonnak ára van, melyet a környezet és az egészségünk fizet meg. Ebben a kiadványban egyszerűen, mindenki számára átlátható módon jelenítjük meg a zöldség és gyümölcsök szezonális fogyasztási idejét. Azt reméljük ettől, hogy bár óriási a választék, és egész évben szinte mindenféle zöldség és gyümölcs kapható, de a brosúrát olvasgatva tudatosabban válogatnak majd az emberek a hatalmas kínálatban, igazodva ezzel a természet rendjéhez.

Második kiadványunk címe  „Amit az őszben a legjobban szeretünk!” . Benne hasznos tanácsok találhatók, hogyan kell házilag komposztot készíteni, valamint gyümölcsöt és zöldséget aszalni.

Harmadik kiadványunk a „Tej és tejtermékek nélkül?” címet viseli. Számos ételallergia mellett a tej és a tejtermékek fogyasztása is évről évre egyre több embernek okoz problémát. Ezek leggyakrabban emésztési-, vagy bőrproblémákban nyilvánulnak meg. A tünetek kialakulását nem csak a tej allergén anyagai, hanem különféle tejtartalmú élelmiszer adalékok is okozhatják. Jelen kiadvány hasznos tanácsokkal szolgál, melyeket részben a szerkesztő saját tapasztalatai alapján állította össze, de javaslunk egy dietetikus, táplálkozási szakértő felkeresését is.